Якісне холодильне обладнання для тривалого зберігання продукції
Приємний вигляд та відмінні смакові якості продукції залежать від правильності її зберігання, як на складі, так і в торговому залі. Тому власники магазинів та супермаркетів надають перевагу якісному холодильному обладнанню, в якому можна встановити оптимальну температуру для зберігання їжі. Невеликі презентаційні холодильники також часто встановлюють в кафе та ресторанах, щоб демонструвати відвідувачам смачні та красиві десерти і водночас забезпечувати їх свіжість та відмінний смак.
Різновиди холодильної техніки та її особливості
Охолоджувальна техніка – ефективний помічник на професійній кухні ресторану, або в торговому залі супермаркету, де потрібно розмістити велику кількість свіжих продуктів. Таке обладнання оснащене повітро охолоджуючою системою та зручною панеллю керування, завдяки якій можна встановити необхідну температуру. Деякі моделі комбіновані, тому підходять як для зберігання, так і заморозки їжі на тривалий термін.
Сучасні магазини професійної кухонної техніки пропонують покупцям холодильне обладнання різних видів, залежно від уподобань клієнта та цілі використання. Існує кілька основних типів холодильників, які користуються особливою популярністю серед користувачів:
- Холодильні гірки. Практична модель, яка дозволяє не тільки зберегти оптимальну температуру та свіжість продукції, а й зробити чудову презентацію для покупців. На такому стелажі овочі, фрукти та інші вироби можна викласти рівномірно зверху до низу, демонструючи повний асортимент магазину.
- Морозильні камери. Таке обладнання найкраще підійде для зберігання замороженого м’яса, риби, овочів та напівфабрикатів. Завдяки невеликому розміру та зручній прямокутній формі, камери можна розташувати в центральній зоні супермаркету.
- Холодильні вітрини. Це зазвичай прямокутні високі холодильники з великою кількістю полиць, де можна розташувати багато товарів різних видів. Тут гармонічно будуть виглядати овочі, фрукти, десерти, напої тощо.
Мініатюрні вітрини також часто встановлюють в барах, готелях, ресторанах, вуличних закладах, щоб радувати клієнтів свіжими, прохолодними стравами.
Як вибрати підходящий пристрій для зберігання продукції?
Компанії-виробники холодильної техніки пропонують користувачам великий вибір моделей, котрі ідеально підходять для супермаркетів, магазинів та ресторанів. Вибрати підходящий прилад можна, зважаючи на кілька основних критеріїв:
- тип пристрою: вітрина, холодильник і морозильна камера;
- температурний режим – можна вибирати моделі, які підтримують оптимальну кімнатну температуру, або морозильні камери для зберігання товарів тривалий час;
- енергоефективність – від цього критерію залежить наскільки високі витрати на оплату електроенергії будуть у підприємця;
- розмір і форма приладу для практичного розміщення холодильників у торговому залі.
Зважаючи на вище перераховані критерії, можна підібрати кілька моделей у різному ціновому сегменті.
Сергій Немченко – експерт у галузі дизайну інтер’єру, його роботи відображають гармонію стилю, комфорту та інновацій. Він досліджує останні тенденції в оформленні простору, надаючи читачам свіжі ідеї та практичні поради. Сергій ділиться своїми знаннями та досвідом у сфері дизайну, пропонуючи інноваційні рішення та цінні поради для створення гармонійного та стильного інтер’єру.